d'Alblasserwaerdt

Jachthaven Overwaard

De Overwaard ligt aan, zoals dat heet, de Nieuw-Lekkerlandse kant in het verlengde van de Molens van Kinderdijk en telt 90 ligplaatsen. Deze haven ligt redelijk afgelegen en middenin het natuurgebied van de Alblasserwaard. In deze haven zijn elektriciteit en water aanwezig.

Bilgewater dient te worden afgevoerd in een gesloten verpakking (bijv. jerrycan) naar een milieustraat. Inwoners van Alblasserdam kunnen hun bilgewater in een afgesloten kleine verpakking (bijv jerrycan) inleveren bij HVC afvalbrengstation Hendrik-Ido-Ambacht, adres Crezéepolderweg 9, H-I-Ambacht.  Openingstijden zijn maandag t/m zaterdag 09.00 -18.15.  Alleen toegankelijk met je afvalpas.

Website: www.hvcgroep.nl

Inwoners van Molenlanden kunnen hun bilgewater in een afgesloten kleine verpakking (bijv jerrycan) inleveren bij Milieustraat Groot-Ammers, adres Transportweg 6 (Korenet), Groot-Ammers

Openingstijden zijn de tweede en de laatste zaterdag van de maand, van 10.00-12.00

Website: www.waardlanden.nl

De haven is te bereiken vanaf de rivier De Merwede via de sluizen van Hardinxveld-Giessendam, een prachtige vaartocht over de Giessen en door de prachtige Alblasserwaard.

Op deze haven vindt u echt uw rust, autoverkeer zult u hier niet horen. U kunt vissen, zwemmen en genieten van de natuur om u heen, de Molens van Kinderdijk ziet u vanaf uw boot.

Voor het verlaten en wederom toegang tot de haven heeft u een sleutel van het toegangshek nodig.
Meestal is er vanaf 14.30u tot 17.30u altijd wel iemand op de haven aanwezig zodat deze sleutel bij het kantoortje – Groene Container – van de havenmeester opgehaald kan worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de havenmeester Piet Oostenrijk, telefoonnummer 06-50562301

Leuke tip: eigengemaakte biologische kaas is verkrijgbaar bij Molen nummer 11.

Actueel weer

Bezoekadres: